Ενεργή συμμετοχή του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Λαρισαίων στη διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ


ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2022


Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ» τις ημέρες Τετάρτη 13/07, Πέμπτη 14/07, και Παρασκευή 15/07/2022 και ώρες 09:00-14:00, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας.


Τις τρεις αυτές ημέρες, παρευρέθηκε στη Διανομή ΤΕΒΑ η Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λαρισαίων, κα. Κυρίτση Ευγενία όπου ενημέρωσε τους πολίτες της Λάρισας και ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) για το Κοινωνικό Φαρμακείο και μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια. Η Κοινωνική Λειτουργός τους πληροφόρησε σχετικά για τη δυνατότητα που έχουν να αιτηθούν για να μπορέσουν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, προκειμένου να παραλαμβάνουν διαθέσιμα φάρμακα από την εν λόγω Κοινωνική Δομή, ως δικαιούχοι έπειτα από έγκριση σχετικής Επιτροπής.


Στα πλαίσια δικτύωσης και περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των Φορέων συμμετείχαμε ως Κοινωνική Δομή του Δήμου Λαρισαίων για περαιτέρω ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


Σημειωτέο ότι στη διανομή ΤΕΒΑ παρέστησαν ο Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρο Κοινότητας, κος. Καραλής Νικόλαος, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Συμβουλευτικού Σταθμού της Διεύθυνσης Πρόνοιας, κα. Μαραγκού Ελένη και Ανδρεάδη Χαρά, η Ψυχολόγος, κα. Τάξου Βάΐα και η Διαπολιτισμική Μεσολαβήτρια, κα. Μάγειρα Δήμητρα, καθώς και τα στελέχη από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, η Κοινωνική Λειτουργός κα. Τερζενίδου Αθηνά και η Παιδοψυχολόγος, κα. Κυρίτση Ναυσικά.


Το Κοινωνικό Φαρμακείο ανήκει στο έργο «ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργούν προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού και κυρίως, αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.


Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Φαρμακείο στο τηλ:2410-626123, 23ης Οκτωβρίου & Ηρώων Πολυτεχνείου και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ. 2410-680243.




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr