Η εφαρμογή Aesculapp στα... πόδια των τρικαλινών (ΦΩΤΟ)


Μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που προωθεί την υγεία και ευεξία με περισσότερο περπάτημα και ποδηλασία, είναι πλέον διαθέσιμη για τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.


Πρόκειται για την εφαρμογή (appilcation) με το όνομα Aesculapp, που παραπέμπει ακριβώς στο όνομα του τρικαλινού γιατρού Ασκληπιού. Το απόγευμα της τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2022, ακριβώς κάτω από το άγαλμα του Ασκληπιού στην ομώνυμη πεζογέφυρα των Τρικάλων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την εφαρμογή. Και, όπως τόνισε, πρόκειται για “συνένωση δυνάμεων για καλό σκοπό, για την υγεία μας”.


Εξάλλου, σημείωσε, “αν δεν μετρήσεις κάτι, δεν μπορείς να το βελτιώσεις” και στο πλαίσιο αυτό, μετρώνται τα χιλιόμετρα που θα κάνουν οι τρικαλινοί/ες με το ποδήλατο ή πεζή.


Επιπλέον, κάθε πολίτης που θα “κατεβάζει” και θα χρησιμοποιεί την εφαρμογή, όχι μόνο θα βλέπει και θα ξέρει την καθημερινή του πρόοδο (σε τρέξιμο, απλό περπάτημα και ποδηλασία), αλλά και θα διαπιστώνει πόσες θερμίδες ξόδεψε. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, στόχος είναι “του χρόνου τέτοια ημέρα, να έχουμε καταγράψει 80.150 χλμ., δηλαδή δύο φορές τον γύρο της γης!”.


Τα οφέλη για την υγεία με το περπάτημα και την ποδηλασία τονίστηκαν από τους προέδρους των δύο τμημάτων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας που λειτουργούν στα Τρίκαλα: τον πρόεδρο του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, καθηγητή κ. Νίκο Διγγελίδη, και τον πρόεδρο του τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφολογίας κ. Θανάση Μανούρα. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το ότι τα δύο συγκεκριμέρνα τμήματα λειτουργούν με επιτυχία στην πατρίδα του Ασκληπιού, ενισχύοντας τη γνώση και την έρευνα στην υγεία, τη διατροφή, την άθληση και την ευεξία.

 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων κ. Δημ. Μουχάκης (πρόεδρος) και Ν. Οικονομίδης (έφορος), που αναφέρθηκαν στην εξακτίνωση της δράσης στα μέλη του συλλόγου.


Ακολούθησε παρουσίαση της εφαρμογής από τον ειδ. Συνεργάτη του Δ. Τρικκαίων κ. Χάρη Καλλιάρα και, οι παριστάμενοι/ες, έχοντας “κατεβάσει” το Aesculappp στα κινητά τους, ξεκίνησαν ποδηλατοβόλτα.


Η εφαρμογή βρίσκεται απ’ ευθείας από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων στη διεύθυνση https://trikalacity.gr/aesculapp/  

καθώς και στο Google play και στο App Store, στις διευθύνσεις https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.brainbox.trikala και https://apps.apple.com/ae/app/aesculapp/id1608014493