Θύμα διαδικτυακής απάτης ο Λάκης ΛαζόπουλοςEπιτήδειοι αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος γνωστών καλλιτεχνών μέσω παραπλανητικών δημοσιευμάτων για δήθεν χρυσές επενδύσεις με κρυπτονομίσματα καταγγέλλει ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος έπεσε και ο ίδιος θύμα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, εδώ και μήνες ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης βλέπει το όνομά του και τις φωτογραφίες του να χρησιμοποιούνται εν αγνοία του σε δημοσιεύματα διάφορων σελίδων του διαδικτύου που τον παρουσιάζουν ότι έχει θησαυρίσει από επενδύσεις που δήθεν έκανε με κρυπτονομίσματα.

Ο Λάκης Λαζόπουλος με τη βοήθεια ειδικών στην κυβερνοασφάλεια προσπαθεί να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά τα fake news και έτσι να μπορέσει να κινηθεί νομικά σε βάρος του, διότι είναι πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες πιστεύουν αυτά τα ψευδή δημοσιεύματα με διάσημα πρόσωπα, με αποτέλεσμα επιτήδειοι να καταφέρνουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι πολλοί επώνυμοι, αθλητές και επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης απάτης, ωστόσο παρά τις καταγγελίες και παρά την έρευνα των ελληνικών αρχών, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σταματήσουν οι αναδημοσιεύσεις των fake news. Αυτό συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες έχουν έδρες σε χώρες του εξωτερικού που δεν συνεργάζονται με τις επίσημες αρχές.


Πηγή: enikos.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ


Όλα τα νεότερα από την Showbiz στο www.GossipLIVE.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr