Συνάντηση ΣΘΕΒ με εκπροσώπους Πυροσβεστικής και Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας


Συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας κ. Βαγγέλη Φαλάρα και τον Περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλίας κ. Αστέριο Μαντζιώκα, είχε εχθές Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Γιώργος Ρουπακιάς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Καρκανιά και τη Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη. 

Ο κ. Ρουπακιάς τόνισε πως σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον ο ρόλος  των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Μετά την 4η Βιομηχανική Επανάσταση βιώνουμε την αυτοματοποίηση και την ανταλλαγή δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής. Όσο το ψηφιακό αποτύπωμα οργανισμών, κρατών και επιχειρήσεων ενισχύεται, τόσο περισσότερες είναι οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε ψηφιακούς εισβολείς κάθε είδους.

Οι δύο αξιωματούχοι εξήραν τον ρόλο των θεσσαλικών επιχειρήσεων στην άνθηση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας αλλά επέστησαν την προσοχή σε όλες τις ενέργειες και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες για την ασφάλεια προπάντων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Τέλος, επισημάνθηκε η διάθεση όλων των πλευρών να υπάρχει ένας συνεχής και ουσιαστικός δίαυλος επικοινωνίας σε θέματα ενημέρωσης όπως η νομοθεσία και τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης.