Βόλος: Πώς επανήλθε στη ζωή 24χρονη που έπαθε ανακοπή σε πιτσαρία – Η «μάχη» γιατρών και εθελοντών


Ήταν μεσημέρι του Σαββάτου, όταν μία 24χρονη απολάμβανε το φαγητό της σε γνωστή πιτσαρία της παραλίας στον Βόλο μαζί με την παρέα της. Ξαφνικά, όλα «σκοτείνιασαν». Η 24χρονη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία, μέχρι που κατέρρευσε.

Στο εστιατόριο δημιουργήθηκε πανικός, καθώς προσπαθούσαν όλοι να της προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οι διασώστες έδωσαν μεγάλη μάχη για να την κρατήσουν ζωντανή και να την μεταφέρουν το συντομότερο δυνατό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου για να εισέλθει στον θάλαμο της ανάνηψης.

Πράγματι, με τις σειρήνες να «ουρλιάζουν» το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε στην οδό Αθανασάκη μέσα σε τρία λεπτά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, thenewspaper.gr.

Πολύ σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε και η παρουσία εθελοντή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που βρισκόταν στο σημείο και έκανε ΚΑΡΠΑ στην άτυχη γυναίκα, παρατείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λειτουργία της καρδιάς.

Οι γιατροί στο «Αχιλλοπούλειο» έδωσαν για είκοσι λεπτά μάχη, ώστε να μην… κερδίσει ο θάνατος, αφού η 24χρονη που είχε διαγνωσμένο καρδιολογικό πρόβλημα και φορούσε βηματοδότη, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Η ίδια νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο έχοντας ξεφύγει τον κίνδυνο.