Το δράμα ενός 56χρονου στον Βόλο: Ζει εγκαταλελειμμένος και κατέρρευσε από ασιτία


Ένα ανθρώπινο δράμα αποκαλύφθηκε στον Βόλο το μεσημέρι της Κυριακής για τον 56χρονο Ζαχαρία, ο οποίος χρειάστηκε τη βοήθεια των Αρχών, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας εδώ και χρόνια ζει παρατημένος από όλους σε μία πρόχειρη κατασκευή του πατρικού σπιτιού του. Χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το φαγητό του, χωρίς νερό και χωρίς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thenewspaper.gr.

Το μεσημέρι της Κυριακής, στην προσπάθειά του να βγει από το σπίτι – τρώγλη, το οποίο είναι γεμάτο σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα, σκόνταψε και δεν μπόρεσε να σηκωθεί ξανά. Γείτονας που φροντίζει όσο μπορεί για τη διαβίωση του Ζαχαρία, τον εντόπισε πεσμένο σε έναν σωρό από σκουπίδια και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία.

Ο άνδρας είχε καταρρεύσει από ασιτία, αφού μόνο κάποιοι γείτονες του πηγαίνουν φαγητό, ενώ νερό πίνει από το λάστιχο της διπλανής αυλής. Έκπληκτοι οι διασώστες του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν ότι έπρεπε να σώσουν τον άνδρα από το πολυετές μαρτύριό του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για νοσηλεία. Τέλος, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου θα αναλάβουν την περίπτωσή του.