Δήμος Λαρισαίων: Ομιλία για την άνοια στο ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου


Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Λάρισας με τα ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Στέκι ΚΑΠΗ Αγ.Νικολάου (Ρούσβελτ 68).

Η Επιστημονική ομάδα του Κέντρου αποτελούμενη από τη Νευρολόγο κ. Πανταζή Ευαγγελία, τη Νευροψυχολόγο κ. Μπογιατζίδου Ολυμπία και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Τζιάρτα Μαρία, αναφέρθηκε στην πρόληψη, στα συμπτώματα της νόσου, καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής της. Επίσης τονίστηκε ότι τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου στοχεύουν στη νοητική ενδυνάμωση των ατόμων με άνοια, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ώστε να παραμείνουν δραστήριοι πνευματικά και σωματικά για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη του ΚΑΠΗ , τα οποία ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις παροχές του Κέντρου Ημέρας.


Στην ομιλία παρευρέθηκαν η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας κ.Ζιώγα Ευθυμία, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υγείας κ. Κυρόπουλος Θοδωρής, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΑΠΗ κ. Κωστοπούλου Δήμητρα.

Η υπόψη δράση θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα ΚΑΠΗ και Στέκια, στα οποία θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησής της.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr