Μαγνησία: Έσκισαν την ελληνική σημαία και στη θέση της έβαλαν λάστιχα αυτοκινήτου


Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προχώρησαν βάνδαλοι στην περιοχή των Καναλίων στη Μαγνησία. Κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο σχολικό προαύλιο του νηπιαγωγείου Καναλίων και στη θέση του ιστού έβαλαν… λάστιχα αυτοκινήτων.

Το συμβάν έγινε μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και το νηπιαγωγείο δεν λειτουργούσε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, taxydromos.gr. Έως και την Παρασκευή το μεσημέρι, η ελληνική σημαία κυμάτιζε υπερήφανα στο σχολικό προαύλιο, ενόψει και του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί της Δευτέρας, όταν εκπαιδευτικοί πήγαν στο νηπιαγωγείο, ήρθαν αντιμέτωποι με τον βανδαλισμό. Η ελληνική σημαία έλειπε από τον ιστό και στη θέση της υπήρχαν περασμένα το ένα πάνω στο άλλο, πέντε λάστιχα αυτοκινήτου.

Κοιτώντας πιο προσεκτικά στο προαύλιο, βρήκαν κομμάτια της ελληνικής σημαίας. Όπως εικάζεται, δράστες μπήκαν μέσα στη σχολική αυλή, κατέβασαν, έσκισαν τη σημαία και την πέταξαν κάτω πριν προχωρήσουν στην αψυχολόγητη ενέργεια να βάλουν στη θέση της τα ελαστικά.

Εκπαιδευτικοί ανέφεραν άμεσα το περιστατικό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην Αστυνομία, ενώ το μεσημέρι ενημερώθηκε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Πάντως άμεσα κινήθηκαν οι ενέργειες τόσο από το σχολείο όσο και από τον Δήμο για την παραγγελία νέας σημαίας προκειμένου να ξαναμπεί στη θέση της στο σχολείο που προετοιμάζεται για τον εορτασμό του έπους του ’40, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα παραμονή της Εθνικής Επετείου, μιας ημέρας που είναι τόσο σημαντική για όλους μας», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.