Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα



Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, όπως γνωστοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως η πλατφόρμα για το επίδομα θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο και η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις θα είναι έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022. Επίσης ανέφερε τον τρόπο που θα λάβουν τα χρήματα του επιδόματος οι δικαιούχοι.

«Έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβληθούν τα στοιχεία έτσι ώστε η πρώτη πληρωμή να γίνει τέλος Δεκεμβρίου, η δεύτερη πληρωμή τέλος Φεβρουαρίου και η τρίτη πληρωμή τέλος  Απριλίου» τόνισε.

Πώς θα δοθεί το ποσό του επιδόματος

Επίσης ρωτήθηκε πώς θα δοθεί το ποσό του επιδόματος στους δικαιούχους. «Ό, τι ίσχυε κάθε χρονιά, ισχύει και φέτος. Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι το εξής: γι’ αυτούς  που ήταν δικαιούχοι του επιδόματος πέρυσι, την περίοδο 2021 -2022 και υποβάλλουν τα στοιχεία έως τέλος Νοεμβρίου, ο σκοπός είναι να πάρουν το περσινό ποσό φέτος έως 10 Δεκεμβρίου και όποιος συμψηφισμός να γίνει μελλοντικά μέχρι το 2023 »  απάντησε.

Στην ερώτηση εάν θα δοθούν προκαταβολές στους περσινούς δικαιούχους είπε πως είναι δεδομένο ότι θα δοθούν αυτές «όπως πράττει αυτή η κυβέρνηση και όχι η προηγούμενη τα τελευταία 3 χρόνια» ενώ αποκάλυψε πως στις 31 Δεκεμβρίου 2022 θα δοθούν τα χρήματα του επιδόματος στους καινούριους δικαιούχους.

Τα κριτήρια για τους  δικαιούχους
Μεταξύ άλλων επεσήμανε πως τα εισοδηματικά κριτήρια για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος  θα είναι  14.000 ευρώ για τον άγαμο και των 20.000 ευρώ για ένα ζευγάρι  με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.  Ενώ ρωτήθηκε και εάν αυτό θα ισχύσει και για αυτούς που γέννησαν φέτος παιδί. «Θα δούμε και θα αξιολογήσουμε την όποια λεπτομέρεια» απάντησε.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr