ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Κυρανάκη: "Όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη"«Όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχετικά με τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

«Μέχρι τώρα ξέραμε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα πιο ακριβά καύσιμα της Ευρώπης, για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι που έχουν Καγιέν», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση για να προσθέσει: «Σήμερα μάθαμε από τον κ. Κυρανάκη πως δεν μειώνει και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, γιατί οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια και έτσι με τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ η κυβέρνησή του βοηθά όσους δεν μπορούν να ψωνίσουν λόγω ακρίβειας, που προκύπτει και από τον ΦΠΑ!».

«Το μόνο που τους έχει μείνει να πουν είναι ότι έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για να τα παίρνουν από όσους έχουν βίλες και να κάνουν κοινωνική πολιτική», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Συμπέρασμα: όταν ο νεοφιλελευθερισμός συναντά τη γελοιότητα εμφανίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Τι δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Σε δηλώσεις που έκανε στο Blue Sky, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε πως: «Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη».

Δείτε το βίντεο μετά το 50:30′Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr