Παπαστεργίου: Τοπική ανάπτυξη με πολιτικές για τη διαφορετικότητα

 

Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς σε τοπικό επίπεδο, κοινωνία με πολιτικές υπεράσπισης της διαφορετικότητας, ήταν το κεντρικό συμπεράσματα της τοποθέτησης του Δημάρχου Τρικκαίων σε συνέδριο για τη διαφορετικότητα. Ο κ. Παπαστεργίου, και με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, συνομίλησε με εκπροσώπους άλλων τριών Δήμων στην ενότητα «Αστική Πολιτική για τη Διαφορετικότητα: παραδείγματα και προοπτικές». Συμμετείχαν οι Κατερίνα Γκαγκάκη αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Δήμος Αθηναίων, ο Νίκος Μπάμπαλος δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής και ο Μιχαήλ Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου για τη Διαφορετικότητα στις Επιχειρήσεις (4ο Diversity in Business Conference) που διοργανώθηκε στο Ζάππειο. 

 
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, μεταξύ άλλων, έδωσε έμφαση στο ότι «καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει με αποκλεισμούς» και ότι η ανάπτυξη «επηρεάζεται σε τοπικό επίπεδο από τις πολιτικές της διαφορετικότητας». Επεσήμανε ακόμη θέματα σχετικά με τη σημασία που έχει η καλλιέργεια της έννοιας της συμπερίληψης τόσο μεταξύ των εργαζομένων στο δήμο, όσο και των πολιτών, «από τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε, μέχρι το πώς διαμορφώνουμε την πόλη μας ώστε να είναι δεκτική σε όλους».

 
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.