«Δύο χέρια μπορούν να σώσουν μια ζωή» στα Τρίκαλα


Για άλλη μια χρονιά το μήνυμα δόθηκε από τα Τρίκαλα: η γνώση της τεχνικής για ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) αποτελεί μείζουσα συνθήκη και προϋπόθεση για να σωθεί μια ζωή, ενός συνανθρώπου που βρίσκεται σε κίνδυνο. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, ο Δήμος Τρικκαίων και η Ομάδα εθελοντών, το ΕΚΑΒ Τρικάλων και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, μπροστά από το Δημαρχείο Τρικκαίων, πραγματοποίησαν επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνικής.


Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και συνεργασία της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας) και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, δίνοντας σε όλη τη χώρα το μήνυμα της αναγκαιότητας για εκμάθηση ΚΑΡΠΑ.


Παρών ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, στηρίζοντας για άλλη μια φορά την εκδήλωση, καθώς έδωσε έμφαση στη συνεργασία φορέων και στις δράσεις του Δήμου, ενώ και ο ίδιος πραγματοποίησε σχετική πρακτική.


Το μήνυμα για την ΚΑΡΠΑ επεσήμανε και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας στον χαιρετισμό του, τονίζοντας τη σημαντικότητα της εκδήλωσης, καθώς και την ουσία της τοποθέτησης απινιδωτών από τον Δήμο Τρικκαίων σε δεκάδες σημεία και πολυσύχναστους χώρους στην πόλη και τα χωριά.


Στην εκδήλωση με την επιμέλεια της αναισθησιολόγου, διευθύντριας ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων και διδάσκουσας στο ΤΕΦΑΑ κ. Ελένης Πολύζου, οι τρικαλινοί/ες είδαν πώς ακριβώς υλοποιείται η τεχνική ΚΑΡΠΑ και η χρήση απινιδωτή, ενώ σημαντική και η συμβολή του ΤΕΦΑΑ, το οποίο εκπροσώπησε η αν. καθηγήτρια κ. Χριστίνα Καρατζαφέρη, ενώ παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Αλεστά και Παζαΐτης.