Στη Λάρισα αύριο βράδυ η σκυτάλη της Running Out of Time


Στη Λάρισα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου,  η παγκόσμια σκυταλοδρομία Running Out of Time, που ξεκίνησε από τη Γλασκόβη της Σκωτίας στις 30 Σεπτεμβρίο και ήδη έχει περάσει  τα σύνορα της Ελλάδας καθ’ οδόν προς το Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο, μέσω Κύπρου και Ισραήλ. Στόχος είναι να παραδοθεί η σκυτάλη και το μήνυμα για την αναγκαιότητα καθολικής, ποιοτικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που θα πραγματοποιηθεί εκεί μεταξύ 6 - 18 Νοεμβρίου 2022.

Τη σκυταλοδρομία υποστηρίζουν η UNESCO και η UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) καθώς και σημαντικές προσωπικότητες, με προεξάρχοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, που με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΕΕΠΦ, στηρίζει το μήνυμα της σκυτάλης, για την αναγκαιότητα της ποιοτικής εκπαίδευσης για το κλίμα, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κλιματική αλλαγή.


Το αδιάκοπο ταξίδι της σκυτάλης στην Ελλάδα  ξεκίνησε χθες Δευτέρα από τη Μεγάλη Πρέσπα, και θα παραδοθεί στις 27 Οκτωβρίου στη Μαρίνα Φλοίσβου, απ’ όπου με ιστιοπλοϊκό θα συνεχίσει το ταξίδι της για τον επόμενο σταθμό, την Κύπρο.

Στην πόλη της Λάρισας φτάνει αύριο Τρίτη 25 Οκτωβρίου, με το δήμο Λαρισαίων να μετέχει ενεργά, στη διοργάνωση.Οι συμμετέχοντες αρχικά, θα περάσουν από τη Βέροια και την παραλία της Κατερίνης. Η διαδρομή θα συνεχιστεί προς τον Πλαταμώνα, τους Γόννους, τη Ροδιά και τη Λάρισα, η οποία θα έχει στολιστεί με καλλιτεχνικές δημιουργίες μαθητών της πόλης. 


Οι διαδρομές και οι δράσεις στο Δήμο Λαρισαίων

Αναλυτικά, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργανώνουν δράση για την άφιξη της σκυταλοδρομίας στην πόλη μας. 

Μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Α/θμιας Εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στο λόφο του Φρουρίου στις 5μμ για να ζωγραφίσουν πλακάτ με περιβαλλοντικά μηνύματα. Θα ακολουθήσει πορεία προς το δημαρχείο όπου θα επιδώσουν ένα μήνυμα στο δήμαρχο . 

Στη συνέχεια θα καταλήξουν στο Αρχαίο Θέατρο όπου θα αναρτήσουν τα πλακάτ.

Το βράδυ στις 22:50 θα γίνει αλλαγή σκυτάλης στο Αρχαίο Θέατρο. Ο Κώστας Γκόλτσιος παραδίδει στον Στέλιο Καρανίκα, ενώ παρών θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ,  (και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής) Βαγγέλης Μόρας και στελέχη της Δ/νσης Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων καθώς και μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων που θα συνοδεύουν τους δρομείς σ όλη τη διαδρομή τους εντός του Δήμου Λαρισαίων .


Οι διαδρομές στο Δήμο Λαρισαίων

Α. Από Φαλάνη προς Α’ Αρχαίο Θέατρο  (21:40 - 22:50)

21:40 Πλατεία Φαλάνης - Μακεδονίας – Πετρολούγκα – Οδός Φαλάνης Λάρισας – Γιάννουλη- Κολυμβητήριο - Μέσα από το Αλκαζάρ – Πεζογέφυρα Πηνειού- Βενιζέλου- Αρχαίο Θέατρο 22:50

\Δρομέας : Κώστας Γκόλτσιος

Β. Από Α΄ Αρχαίο Θέατρο προς Νικαια (22.50 – 24:00)

22:50 Αρχαίο Θέατρο – Νίκαια 00:00

22:50 Αρχαίο Θέατρο , Παπαναστασίου, Πολυτεχνείου, Φαρσάλων, Νίκαια 00:00

Δρομέας : Στέλιος Καρανίκας


Σε όλη τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας οι δρομείς θα συνοδεύονται από οχήματα της τροχαίας που θα φροντίσει για την ασφάλεια των δρομέωνΌλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr