Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Δωρίζει τα όργανά της η οικογένεια



Δεν τα κατάφερε η 21χρονη φοιτήτρια που παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από ασυνείδητο οδηγό το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας.

Όπως αναφέρει η ERT και η ιστοσελίδα thesstoday.gr, η 21χρονη το πρωί της Κυριακής άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», σκορπώντας θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα.

Ύστερα από μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η φοιτήτρια ξεψύχησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Η οικογένειά της με δύναμη ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της σε ασθενείς, με τη μητέρα της να συγκλονίζει μιλώντας στο ThessToday.gr: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμη ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν».

Η κηδεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην 21χρονη, η οποία έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή.

Οι προκλητικές δηλώσεις του 26χρονου

Στο μεταξύ, για τη Δευτέρα, είναι προγραμματισμένες οι απολογίες τόσο του 26χρονου οδηγού του αυτοκινήτου όσο και της 19χρονης συνεπιβάτιδάς του, που συνελήφθησαν για την υπόθεση και παραμένουν υπό κράτηση. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη κακουργηματική χαρακτήρα.

Μετά την εξέλιξη του θανάτου της φοιτήτριας η δίωξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που είχε αρχικά ασκηθεί αφορούσε τις πράξεις της επικίνδυνης οδήγησης που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα) για τον – αλβανικής καταγωγής – οδηγό και της συνέργειας στην πράξη αυτή για την 19χρονη. Επιπλέον, ο πρώτος διώκεται για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς δίπλωμα και η δεύτερη για συνέργεια σε εγκατάλειψη τροχαίου.

Ο 26χρονος είχε παρουσιαστεί το πρωί της Πέμπτης (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, κι έδωσε κατάθεση για το περιστατικό (διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια παραμονής στη χώρα). Λίγες ώρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου και η 19χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που είχε δώσει ο 26χρονος Αλβανός στους αστυνομικούς της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε με το αυτοκίνητο και ότι έφυγε από το σημείο καθώς φοβήθηκε επειδή είχε ποινικό μητρώο και δεν διέθετε νόμιμα έγραφα παραμονής στη χώρα. Επίσης, ανέφερε ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες, ενώ υποστήριξε πως με την 19χρονη φίλη του που ήταν συνοδηγός, θα έβγαιναν για να διασκεδάσουν στην περιοχή του κέντρου.

Λίγο πριν παραδοθεί, ο 26χρονος μιλώντας στο Mega ανέφερε: «Ξαφνικά έγινε, δεν είδα στον δρόμο κανέναν άνθρωπο. Ξαφνικά πετάγεται μπροστά μου με ένα κινητό στο χέρι και δεν μπορούσα να κοντρολάρω το αμάξι, ξέφυγε».


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr