Ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός και υγειονομικό υλικό προσέφερε στο Γηροκομείο Λάρισας η Alpha Bank


Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό προσέφερε η Alpha Bank στο Γηροκομείο της Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία», που υλοποιεί η Τράπεζα σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη.


H παράδοση του εξοπλισμού στο Γηροκομείο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, , από στελέχη της Alpha Bank, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου του Γηροκομείου Λάρισας κ. Απόστολου Καλογιάννη και της Διευθύντριας του Γηροκομείου κ. Κατερίνας Ζιαζιά καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Βασίλη Πινακά. 


Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, η Alpha Bank στηρίζει Δομές Υγείας και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων απομακρυσμένων περιοχών προσφέροντας ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τους ανάγκες. Με αυτό τον τρόπο, η Τράπεζα, ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων σε υπηρεσίες υγείας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα εργασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την καθημερινή λειτουργία των Μονάδων. To πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 με σκοπό τη στήριξη δομών στα νησιά της χώρας, ενώ από φέτος, το πρόγραμμα στηρίζει μονάδες υγείας αλλά και Κοινωνικά Φαρμακεία σε περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, με αφετηρία την περιφέρεια Θεσσαλίας.


Η Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank κα Ρούλη Χριστοπούλου, σε δήλωσή της ανέφερε τα εξής: 

«Η ανταπόκριση με υπευθυνότητα στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεισφοράς μας στην Alpha Bank. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες για ισότιμη πρόσβαση όλων στο πιο πολύτιμο αγαθό, αυτό της Υγείας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και την ευημερία των συνανθρώπων μας. Το Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την υγεία», που υλοποιούμε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη, συμπλήρωσε φέτος οκτώ χρόνια προσφοράς στη Δημόσια Υγεία, μέσω της δωρεάς ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού σε 70 νησιά σε όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, η δράση του προγράμματος συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών και στήριξε το έργο των επαγγελματιών υγείας, επιτρέποντας και την περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το Πρόγραμμα επεκτείνεται φέτος και στην ηπειρωτική Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Λάρισα, καλύπτοντας πλέον ανάγκες όχι μόνο δομών Υγείας, αλλά και Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κοινωνικών Φαρμακείων. Στόχος του νέου κύκλου του Προγράμματός μας, είναι οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και ευάλωτοι συμπολίτες μας να νιώσουν κι αυτοί το αίσθημα ασφάλειάς τους να ενισχύεται»


Ευχαριστώντας την τράπεζα για την στήριξή της ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος το Γηροκομείου κ. Απ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής: 

«Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο τηνυ γεία”, πραγματικά δείχνετε έμπρακτα την ευαισθησία σας πάνω στα κοινωνικά θέματα, ενισχύοντας δομές που έχουν ανάγκη.

Δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες όλων των ανθρώπων του Γηροκομείου, των ηλικιωμένων μας, του προσωπικού, του Διοικητικού Συμβουλίου και εμού προσωπικά για την συμπαράσταση και ενίσχυση του έργου μας.

Στον καθημερινό μοναχικό μας αγώνα που στόχο έχει τη στήριξη των ηλικιωμένων ατόμων, τέτοιου είδους ενέργειες είναι πολύτιμες για τη συνέχιση των προσπαθειών μας, δίνοντάς μας κουράγιο και ελπίδα ότι υπάρχουν συνοδοιπόροι σε αυτό το δρόμο, καθώς οι δυσκολίες που προκύπτουν από την οικονομική κρίση, κάνουν πολύ δύσκολη την καθημερινότητα μας.

Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης, αυτές οι κοινωνικές συμπεριφορές ατομικές η συλλογικές, θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους τα ηλικιωμένα άτομα. Μην ξεχνάμε ότι ο τρόπος που μια κοινωνία συμπεριφέρεται  στους ηλικιωμένους είναι ένα σημαντικό κριτήριο για το επίπεδο του πολιτισμού της.

Ευχαριστούμε λοιπόν, που ξεχωρίζετε τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Ευχαριστούμε που συμμετέχετε ενεργά και ουσιαστικά! Η τρίτη ηλικία δε χρειάζεται λόγια συμπόνιας από κανέναν μας, πόσο μάλλον από την πολιτεία, αλλά στοχευμένες δράσεις.  Η ευθύνη βαραίνει όλους.»



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr