«Κατακλυσμός» καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Στο κάδρο και ο πατήρ Αντώνιος – Η απάντηση της Οργάνωσης«Κατακλυσμός» από καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», ενώ στο «κάδρο» μπαίνει και το πρόσωπο αναφοράς της οργάνωσης, ο πατήρ Αντώνιος.

Η κατάθεση του 18χρονου από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες που κάνει, καθώς αναφέρει συγκλονιστικές και πολύ προσωπικές λεπτομέρειες για τον άνθρωπο που ασέλγησε σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το πρόσωπο που φέρεται να κατονομάζει ο 18χρονος είναι ο πατήρ Αντώνιος, ο άνθρωπος που ίδρυσε την «Κιβωτό του Κόσμου». Μέρος της κατάθεσης που δημοσιεύει η εφημερίδα μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

«Αυτό που δεν μου άρεσε όμως, αφού πήγα στην Καλαμάτα ήταν ότι όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ, δηλαδή του έβαζα και του έβγαζα τα παπούτσια και του έβγαζα τις κάλτσες. Αυτά ήταν τα πρώτα περίεργα πράγματα. Επίσης, στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο σε θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα».

Η κατάθεση του 18χρονου έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας ανηλίκων. Μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των παιδιών, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα το πρόσωπο που καταγγέλλεται  αναμένεται να κληθεί άμεσα από τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να λογοδοτήσει και αυτό θα συμβεί είτε με ανωμοτί κατάθεση είτε με την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Στο μικροσκόπιο άλλοι τρεις εργαζόμενοι

Εκτός από το στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» στο μικροσκόπιο μπαίνουν ακόμη τρία πρόσωπα και συγκεκριμένα άνδρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι εκεί.

Αυτά τα τρία πρόσωπα, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Άλλωστε οι καταγγελίες κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, πολύμηνες τιμωρίες, βάναυση εκμετάλλευση.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές οι καταγγελίες – Η νέα ανακοίνωση

Για σενάριο ψεύδους κάνουν λόγο από την «Κιβωτό του Κόσμου» με αφορμή τις νέες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ζητώντας την ταχύτερη διερεύνηση και διαλεύκανση «της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας».

Από την «Κιβωτό του Κόσμου» επαναλαμβάνουν ότι «από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, σε ανάρτηση στα social media αναφέρονται τα εξής:

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας.

Έχουμε όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητούμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και το σενάριο ψεύδους και να αρθεί η θλιβερή αυτή σκιά πάνω από τον οργανισμό μας και τους χιλιάδες ανθρώπους και υποστηρικτές του που ανιδιοτελώς δίνουν και την ψυχή τους για την ευόδωση των στόχων του.

Για την Κιβωτό, το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πρωτίστως ηθικό. Παρά ταύτα οφείλουμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τον οργανισμό, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους, γι’ αυτό και θα ακολουθήσει άμεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη καταμήνυση».


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr