Ερχονται δυο μηχανήματα για τα γκράφιτι στον Δήμο Λαρισαίων


  • Παρουσίαση δυνατότητων στον χώρο κάτω από τον Αγιο Αχίλλιο – Στόχος να καθαριστεί το σημείο μέχρι τις γιορτές

  • Επίκειται και η παραλαβή 1.150 κάδων απορριμμάτων, η οποία έχει καθυστερήσει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 


Στην προμήθεια δυο ειδικών πλυστικών – πιεστικών μηχανημάτων για τον στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων. Ο νέος αυτός εξοπλισμός αναμένεται να συμβάλει, μεταξύ άλλων και στην προσπάθεια για τον καθαρισμό από γκράφιτι. Τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μηχανήματος είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παν. Νταής, ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης  Καθαριότητας κ. Β. Καραγιάννης, στελέχη της υπηρεσίας  αλλά και διερχόμενοι  πολίτες, στην δοκιμαστική παρουσίαση που έγινε κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου. 


Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Παν. Νταής σε δηλώσεις του τόνισε ότι έχει προχωρήσει η απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία και τα μηχανήματα αναμένεται να παραληφθούν από το Δήμο Λαρισαίων, στο τέλος του έτους. Ωστόσο, όπως τονίστηκε θα γίνει προσπάθεια μέχρι την περίοδο των γιορτών, να σβηστούν τα γκράφιτι από στον εμβληματικό χώρο,  κάτω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου. 


Οι δυνατότητες των μηχανημάτων και της σχετικής διαδικασίας που ακολουθείται επιτρέπουν αφενός τον καθαρισμό των γκράφιτι αλλά και την επίστρωση των επιφανειών με υλικό το οποίο σε περίπτωση νέων γκράφιτι, δίνει η δυνατότητα εκ νέου σβησίματος με απλή πίεση νερού. 


Επίσης, ο κ. Νταής ανακοίνωσε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να παραληφθούν 1150 νέοι κάδοι απορριμμάτων, προκειμένου να αντικαταστήσουν σπασμένους κάδους. Όπως τόνισε, παρότι οι διαδικασίες για την προμήθεια έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες, υπήρξαν προβλήματα στο χρόνο παράδοσης τους, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην αλυσίδα των μεταφορών, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.  
Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr