Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίεςΜία Ελληνίδα είναι ανάμεσα στους τραυματίες από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τον τραυματισμό Ελληνίδας κατά την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή.

Σημειώνεται ότι από τη φονική έκρηξη έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 80.

Οι τουρκικές Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση 46 άτομα, ενώ βασική ύποπτη θεωρείται μια γυναίκα από τη Συρία, η  Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειοδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν, ανακοίνωσε η Αστυνομία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εξάλλου ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές Αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με Κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr