Η Λάρισα πρωταθλήτρια πόλη σε αριθμό συμμετεχόντων και προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης


Με ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των πολιτών συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών ξεπέρασαν έως σήμερα τις 1500 ενώ συνεχίζεται η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων.   

Να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 8 τμήματα στα ακόλουθα θεματικά αντικείμενα: «Ιταλικά για Τουρισμό», «Κοπτική-Ραπτική», «Βασικά Γερμανικά Α1», «Βασικά Γαλλικά Α1», «Ηλεκτρονικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης», «Τοπικοί Παραδοσιακοί Χοροί», «Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές», « Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής», έχουν ολοκληρωθεί 4 τμήματα «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες», «Κοπτική-Ραπτική», «Άθληση στην Τρίτη Ηλικία», «Διαμόρφωση και Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων», ενώ προγραμματίζονται 7 τμήματα «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», «Βασικά Γαλλικά Α2», «Διαχείριση Εργασιακού Άγχους», «Εκπαίδευση Μεταναστών», «Εργαστήρι Ψηφιδωτού», «Εικαστικό Εργαστήρι» & «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες».


Επίσκεψη στα ιδιαίτερα δημοφιλή τμήματα της δημιουργικής γραφής και της κοπτικής-ραπτικής με εκπαιδευτές τους κ.κ. Καππέ Αντωνία και Καρανάσιο Χρήστο πραγματοποίησαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια  Παιδείας κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, οι οποίοι μίλησαν με εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους τονίζοντας ότι η μάθηση είναι μια διαδικασία που δε σταματά ποτέ και ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεχίζει να δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης για όλους.

Τα τμήματα ενηλίκων λειτουργούν πρωινές ή/και απογευματινές ώρες είτε στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων είτε διαδικτυακά. Σύντομα θα λειτουργήσουν προγράμματα σε σχολικά συγκροτήματα τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε κατά τόπους γειτονιές, ενταγμένα στη λογική του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία». 

Η Λάρισα ως «Πόλη που Μαθαίνει» υποστηρίζει, ενισχύει και προάγει κάθε διαδικασία τυπικής και άτυπης μορφής μάθησης καθώς τα τελευταία 6 χρόνια έχει επενδύσει σε δράσεις εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και δημιουργικής απασχόλησης του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά της πόλης, τους γονείς, τους εργαζόμενους, τα άτομα 3ης ηλικίας, τους ανέργους και άλλες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε συνεργασία τόσο με Ινστιτούτα και  Φορείς, όσο και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς της πόλης. 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορείτε να δείτε και τα προσφερόμενα προγράμματα:

https://docs.google.com/forms/d/15QXVNSLhbquS0GR0Fmz499ZmNTqX4pj-tU30_0diE0M/edit

Όσοι δεν έχουν την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας) και ώρες 08:00 – 14:00:

Τηλ.: 2410680249, 2410680250, 2410680251

Ταχ. Διεύθυνση: Ρούσβελτ &  Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος

Email: learning-city@larissa.gov.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr