Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για το καλάθι του νοικοκυριού και τις κακοποιήσεις παιδιών



Την άποψη των πολιτών για το καλάθι του νοικοκυριού, τις κακοποιήσεις ανηλίκων, την υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και την πρόθεση ψήφου, καταγράφει μία νέα δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για την πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, που έγινε το χρονικό διάστημα 14-18 Νοεμβρίου 2022 σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 7,3 μονάδες διαφορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις απαντήσεις, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,3% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,4%, το ΚΚΕ με 5,2%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, και το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 2,7%.

Σε ό,τι αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού και εάν οι πολίτες το χρησιμοποιούν για τις αγορές τους, το 44% των ερωτηθέντων απαντά «καθόλου», το 28% «πολλές φορές» και το 24% «λίγες φορές».
Στην ερώτηση εάν εκτιμάτε ότι το καλάθι του νοικοκυριού πετυχαίνει τον στόχο του και συγκρατεί τις τιμές στα προϊόντα που περιέχει, το 35% απαντά «καθόλου», το 28% «αρκετά», το 17% «λίγο», το 4% «πολύ».

Η εν λόγω δημοσκόπηση έγινε σε χρόνο που είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως οι πρώτες πληροφορίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Σε σχετικό ερώτημα για το εάν πιστεύετε ότι στις περιπτώσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα κάθε υπηρεσία/θεσμός, οι πολίτες απάντησαν ως εξής:

Για τη Δικαιοσύνη: το 67% απαντά «όχι», το 16% «ναι» και το 17% ΔΞ/ΔΑ.

Για την Αστυνομία: το 43% απαντά «ναι», το 41% «όχι» και το 16% ΔΞ/ΔΑ.

Για τις Κοινωνικές Υπηρεσίες: Το 53% κρίνει πως «όχι», το 26% «ναι» και το 21% ΔΞ/ΔΑ.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σε ερώτημα εάν «έχετε πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση  και ο ίδιος δεν έχουν σχέση με παρακολούθηση τηλεφώνων μέσω κακόβουλου λογισμικού, το 64% των συμμετεχόντων στην έρευνα απαντά «όχι», το 18% απαντά «ναι», το 18% απαντά ΔΞ/ΔΑ.


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr