Πρόεδρος Πολωνίας: "Πιθανόν ο πύραυλος να προήλθε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα – Δεν ήταν εσκεμμένη επίθεση"



Νέες πληροφορίες σχετικά με τον πύραυλο που κατέπεσε σε χωριό της Πολωνίας στα σύνορα με την Ουκρανία, χθες, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πολωνίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρσοβία, ο Αντρέι Ντούντα τόνισε πως εκτιμάται ότι ο πύραυλος ήταν ένας S-300 και πιθανόν προήλθε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση κατά της Πολωνίας.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε εμείς και οι σύμμαχοί μας, επρόκειτο για έναν πύραυλο S-300 κατασκευασμένο στην Σοβιετική Ενωση, έναν παλιό πύραυλο, και δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εβλήθη από την ρωσική πλευρά», είπε ο Ντούντα και πρόσθεσε πως «είναι πολύ πιθανόν ότι εβλήθη από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα».

Η Πολωνία συνεχίζει να αναλύει το ενδεχόμενο επίκλησης του άρθρου 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αλλά φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση της πρόβλεψης αυτής, δήλωσε, στο μεταξύ, σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr