Προ των πυλών η κακοκαιρία «Fobos»: Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πού θα «χτυπήσει»Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία «Fobos», η οποία από το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Κεντρική Μεσόγειο κινούνται ανατολικά- βορειοανατολική και θα επηρεάσουν κυρίως τα βορειοδυτικά Βαλκάνια και μερικώς τη χώρα μας με βροχές και καταιγίδες. Το σύστημα «Fobos» θα επηρεάσει σημαντικά το Μαυροβούνιο, όπως έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς παραθέτοντας και σχετικό χάρτη.

Έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη διέλευση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά διαστήματα, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Κυριακής 20/11 θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά τμήματα, ενώ έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Δυτική Ελλάδα και κυρίως η Ήπειρος, τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί ήδη σημαντικά ύψη βροχής και λαμβάνοντας υπ΄ όψη τα προγνωστικά δεδομένα, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ευρύτερη περιοχή.

Στο παρακάτω βίντεο, απεικονίζεται η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών, με τα εκτιμώμενα ύψη βροχής και το πεδίο των ανέμων ανά τρίωρο, όπως υπολογίστηκαν από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 18/11 έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11/2022.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr