Νάσος Ηλιόπουλος: "Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει"Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που αφορά την εταιρεία δημοσκοπήσεων MARC και τα εικονικά τιμολόγια, με τα οποία, βάσει του δημοσιεύματος, πληρώνεται για τις δημοσκοπήσεις που κάνει.

Με ανάρτησή του ο κ. Ηλιόπουλος καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει πώς πληρώνονται οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογραμμίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός από την παρέμβαση εισαγγελέα, αναμένει εξηγήσεις «τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:
«Θα παρέμβει εισαγγελέας για τα εικονικά τιμολόγια της MARC; – Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει».

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας Εφημερίδας των Συντακτών, η δημοσκοπική εταιρεία MARC που διενεργεί δημοσκοπήσεις για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά ταυτόχρονα και για λογαριασμό μεγάλων ΜΜΕ, λαμβάνει εικονικά τιμολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ από χωματουργική εταιρεία «φάντασμα», που εντελώς συμπτωματικά έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια και για εταιρία που εμπλέκεται με το παράνομο λογισμικό predator.
Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος.
Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα.
Κυρίως όμως αναμένουμε εξηγήσεις. Τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ.»


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr