Προσφορές τροφίμων από σχολεία της πόλης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων


Σχολεία της πόλης στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων


Συγκινητική είναι  η ανταπόκριση φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών στο κάλεσμα για στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων, κατά την εορταστική περίοδο, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες, ενώ η ενεργειακή κρίση και τη ακρίβεια αυξάνει και τις αιτήσεις στήριξης απο τους πολίτες. 

Ακόμα περισσότερο ενθαρρυντική είναι η κινητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των σχολείων. Πολλά σχολεία αυτές τις ημέρες συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη και τα παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. 


Ειδικότερα, τρόφιμα  παρέδωσαν μαθητές σχολείων της πόλης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για τις ανάγκες των συμπολιτών που στηρίζονται από τη Δομή.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 36ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας  επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ενημερώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Καταστημάτων και Διαφημίσεων κο  Αναστασίου  Μιχάλη και  τα  στελέχη της Δομής για το ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου  ενώ παράλληλα έφεραν τρόφιμα τα οποία συγκέντρωσαν ενόψει των εορτών  με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δασκάλες κυρίες  Ζέρβα Δήμητρα και Μιχαλοπούλου Βασιλική. 


Επίσης σημαντική ποσότητα τροφίμων συγκέντρωσαν και παρέδωσαν οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου  Λάρισας με σκοπό πάντα την αλληλεγγύη και την αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Το σχολείο εκπροσώπησαν οι μαθητές των τμημάτων Β1 & Γ1 οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Δομή, ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται  και συζήτησαν με τους αρμόδιους για τη διαδικασία που απαιτείται για να ενταχθεί κάποιος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι  μαθητές συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Τουρναβίτη Βασίλη, Ντάλλα Σπυριδούλα, Παπαθανασίου Ιωάννα  και Παπαγεωργίου Μαρία.

 Επιπλέον μαθητές και εκπαιδευτικοί του 7ου Λυκείου Λάρισας συγκέντρωσαν και προσέφεραν τρόφιμα με σκοπό να ενισχύσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδυναμία. Τα είδη παρέδωσαν ο Διευθυντής του σχολείου κος Σιτράς Βασίλης καθώς και ο Υποδιευθυντής κος Λούκουτος Ζήσης. Από την πλευρά του Δήμου  τα παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Διαφημίσεων κος Αναστασίου Μιχάλης ο οποίος τους ευχαρίστησε για την προσφορά καθώς και τα στελέχη της Δομής.

 Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2410255876 και στη διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 (εντός της στοάς). 



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr