ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Το food pass δεν είναι επαρκές – Η συνταγή δεν βγαίνει«Το food pass δεν είναι επαρκές, όπως δεν ήταν και το καλάθι του νοικοκυριού» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Υπολείπεται της επίδρασης και του αποτελέσματος του πληθωρισμού στην ανατίμηση των βασικών προϊόντων. Άρα για εμάς, η συνταγή αυτή δεν βγαίνει. Και χρειάζεται αλλαγή παραδείγματος, με ρύθμιση και έλεγχο για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας της αγοράς».

Στον απόηχο της υπερψήφισης του προϋπολογισμού, ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε πρόβλημα ότι η ΝΔ «αντιγράφει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς δεν επενδύει στο κοινωνικό κράτος. «Δεν είναι αυτό κάτι για το οποίο μπορούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να επιχαίρουν, παρά το γεγονός ότι και οι δύο αποδείχθηκαν πολύ συνεπείς σε αυτό το μοντέλο» είπε ο κ. Μάντζος.
Επανέλαβε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «μιλάμε για διαρθρωτικά μέτρα και ρύθμιση της αγοράς με ενίσχυση των ανεξάρτητων αρχών και των μηχανισμών ελέγχου στην αγορά ώστε να παταχθεί η αισχροκέρδεια και ο υπερπληθωρισμός κερδών εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη της «φορολογικής δικαιοσύνης», εξηγώντας:

«Λέμε εδώ και πολλούς μήνες ότι πρέπει να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ειδικά ο ΦΠΑ. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε περισσότερους έμμεσους από ό, τι άμεσους φόρους. Το 2023, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, οι έμμεσοι φόροι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο».Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr