Λάρισα: Τρίτη 3 Ιανουαρίου αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά, στις 8 Ιανουαρίου σύσκεψη στη Νίκαια


Αγροτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023, στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί της Αγιάς, βλέποντας την καθυστέρηση στην ανακοίνωση από την Κυβέρνηση οικονομικής ενίσχυσης των παραγωγών, καλούν τους αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς να συμμετέχουν δυναμικά.

Επίσης την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2023, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ) στη Νίκαια της Λάρισας.

Οι αγρότες διεκδικούν: 

-Άμεσα ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα και τα άλλα προϊόντα!

-Άμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος με βάση τα στοιχεία που έχουμε δώσει αλλά και το Υπουργείο έχει στην διάθεση του.

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές που και φέτος δίνουν ενώ για τους αγρότες ισχύουν άλλες δημοσιονομικές συνθήκες. Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πρόστιμου ρύπων, πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα στα 0,07 λεπτά/Kwh. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ.

-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης να ζούμε τις οικογένειες μας και να συνεχίζουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

-Να συνεχιστεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ως το 2027.

-Να ενταχθούν τα κεράσια στα προϊόντα στα οποία θα δοθεί κάλυψη χαμένου εισοδήματος.


* Με πληροφορίες από agrotypos.gr 

ΧΘΕΣΣΑΛΙΑ



Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu