Πατήρ Αντώνιος: Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έλαβε προθεσμία για τις 3 ΦεβρουαρίουΠροθεσμία για τις 3 Φεβρουαρίου έλαβε από τους εισαγγελείς ανηλίκων ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

Την προθεσμία έλαβε μέσω των δικηγόρων του, καθώς ο ίδιος δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής της Κιβωτού, που έχει κληθεί ως ύποπτος για τα αδικήματα της κατάχρησης σε ασέλγεια (κακούργημα) και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες (πλημμέλημα) μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τιμωρητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στη δομή, θα δώσει τις εξηγήσεις του μέσω υπομνήματος.

Για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί, επίσης ως ύποπτοι, και εργαζόμενοι στην Οργάνωση που καταγγέλλονται για κακοποιητικές συμπεριφορές. Τέσσερις εξ’ αυτών έχουν λάβει προθεσμία για τις 27 Ιανουαρίου και άλλοι τρεις για τις 3 Φεβρουάριου 2023.

Αφού ληφθούν οι εξηγήσεις όλων των υπόπτων οι εισαγγελείς θα αποφασίσουν στη συνέχεια για το εάν και σε ποιους θα ασκήσουν ποινική δίωξη.


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr