Στη Λάρισα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης


  • Είχαν συνάντηση με τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη και στελέχη του Δήμου

  • Θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και  αυτοψίες σε έργα


Στη Λάρισα βρίσκονται από χθες και για τρεις ημέρες στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) για συναντήσεις και συζητήσεις με τη δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων και φορείς για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Λάρισας. 


Σκοπός της παρουσίας των στελεχών και εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας είναι η υποστήριξη της προσπάθειας της πόλης μέσω τεχνικής βοήθειας, για  ενίσχυση των πολιτικών για βιώσιμη ανάπτυξη,  με την παροχή τεχνογνωσίας και υιοθέτησης καλών πρακτικών από το διεθνές περιβάλλον.  


Χθες το πρωί στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του κλιμακίου της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τη συμμετοχή του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, αντιδημάρχων, του γενικού γραμματέα του Δήμου Γ. Οικονομίδη κι υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Λαρισαίων. 


Το πρόγραμμα της παρουσίας του κλιμακίου της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λάρισα, περιλαμβάνει συναντήσεις με φορείς, αυτοψίες σε έργα κι θα ολοκληρωθεί με νέα συνάντηση με τον δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής. 


Το κλιμάκιο των στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας απαρτίζουν οι εξής: 

Nikos Schmidt - Program Coordinator for Greece 

Yondela Silimela - Senior Urban Specialist

Damaris Lois Bangea - Policy Analyst

Μαρία Σιτζόγλου -  Consultant




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr