Δήμος Λαρισαίων: Συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΥΑΛ σε Φιλιππούπολη και Αγιο Αθανάσιο


  • Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση δικτύου στην Ανθούπολη με ασφαλτόστρωση των δρόμων


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα έργα της ΔΕΥΑΛ για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες της Λάρισας. Αυτή την περίοδο τέτοια έργα πραγματοποιούνται στην Φιλιππούπολη και στην συνοικία του Αγίου  Αθανασίου, ενώ πριν λίγο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν τα έργα στην Ανθούπολη. 


Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδη, τον γενικό διευθυντή της Επιχείρησης κ.Δημ. Σαββοργινάκη, τη διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ κ. Αν. Ζαχίδου και υπηρεσιακά στελέχη, πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα. 


Ως γνωστόν,  το γενικότερο σχέδιο της επένδυσης της ΔΕΥΑΛ σε έργα υδροδότησης με τις αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων ύδρευσης σε συνοικίες της πόλης της Λάρισας, αφορά στη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού, στην αναβάθμιση του δικτύου και τον περιορισμό των βλαβών και των απωλειών  νερού. 


Έτσι τα τελευταία οκτώ χρόνια και επι δημοτικής αρχής Απ. Καλογιάννη, αντικαταστάθηκαν όλα τα παλιά δίκτυα ύδρευσης στις συνοικίες των Αγ. Σαράντα, του Ιπποκράτη, των Αμπελοκήπων, του Παπασταύρου, του Αγ. Γεωργίου, του Σιδ. Σταθμού, της Χαραυγής, της Ν. Σμύρνης,  των Λαχανόκηπων και τμήματος του Αγ. Κωνσταντίνου. Στις συνοικίες αυτές το έργο αντικατάστασης των δικτύων ολοκληρώθηκε με ασφαλτόστρωση των δρόμων, δημιουργώντας έτσι νέες βελτιωμένες συνθήκες για την καθημερινότητα των κατοίκων.


Σε ό,τι αφορά στα υπο εξέλιξη έργα στην συνοικία της Ανθούπολης, η παρέμβαση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με την  πλήρη ασφαλτόστρωση των δρόμων, ενώ κανονικά εξελίσσονται οι εργασίες αντικατάστασης δικτύου  σε Φιλιππούπολη και Άγιο Αθανάσιο. Και σ’ αυτές τις συνοικίες  οι δρόμοι θα ασφαλτοστρωθούν. 


Σύμφωνα δε με τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΛ ακολουθούν αντίστοιχα έργα στις συνοικίες Άγιος Θωμάς, Ηπειρώτικα και  Λειβαδάκι. Επίσης στην περιοχή στου Αγίου Θωμά υλοποιείται έργο κατασκευής  χυτού αγωγού ομβρίων υδάτων σε νέους διανοιγμένους δρόμους στην συνοικία,  το οποίο λύνει  λύσει το  σημαντικό πρόβλημα απορροής των ομβρίων υδάτων που αντιμετώπιζε η συνοικία.


Ο προϋπολογισμός των έργων (ύδρευσης και αποχέτευσης) που έχουν υλοποιηθεί στα χρόνια της διοίκησης Καλογιάννη σε συνοικίες της πόλης και τους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης και Κοιλάδας,  ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ.




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr