Νίκος Ανδρουλάκης: "Ευκαιρία για κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας η πρώτη Κυριακή"



Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Action 24, περιέγραψε τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όταν θα κληθεί να πάρει την τρίτη εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει μέταλλο και η αυτόνομη πορεία του είναι αδιαπραγμάτευτη. Πρόσθεσε εμφατικά ότι δεν κρατάει ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως στόχο να προκύψει «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, απέναντι στον καθεστωτισμό», όπως ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρό ποσοστό το οποίο θα του δώσει τη δυνατότητα να καλέσει σε προγραμματικό διάλογο όσα κόμματα είναι διατεθειμένα να συμβάλλουν σε γενναίες προοδευτικές αλλαγές για την πορεία της χώρας. «Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης κρίθηκαν, και αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν με τους ίδιους πρωταγωνιστές», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απέκλεισε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε “κυβέρνηση ηττημένων”, ενώ άσκησε έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι αφήνουν περιθώρια συζήτησης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. «Είναι αδιανόητο λάθος να ανοίγει μια τέτοια συζήτηση. Όποιος προσβάλει τους θεσμούς της χώρας είναι κατάπτυστος», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία και τα δημοσιεύματα πως πιθανόν να εκβιαστεί σχετικά με τις αποφάσεις που θα πάρει, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για οσμή ’89 στην υπόθεσή του, ενώ επανάλαβε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ο ανιψιός του και το Μέγαρο Μαξίμου οργάνωσαν το παρακράτος της παρακολούθησής του».

Αναφορικά με τις μετακινήσεις πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, απάντησε ότι πρόκειται για πρακτικές πολιτικής συναλλαγής, ενώ υποστήριξε ότι «ο Πρωθυπουργός μετέτρεψε το Μέγαρο Μαξίμου σε φωτογραφικό ατελιέ πολιτικών μεταγραφών».

Επίσης προειδοποίησε πως ο κ. Μητσοτάκης, με τις παροχές που ανακοινώνει, εκτροχιάζει δημοσιονομικά τη χώρα. Ανέπτυξε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την προστασία των αδύναμων δανειοληπτών, κατακρίνοντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν μπορούν να κουνούν το δάκτυλο στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξέφρασε την ελπίδα, μετά τους σεισμούς στην Τουρκία και την αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό, να ανοίξει μια νέα φάση στις σχέσεις των δύο χωρών.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr