Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποιον δίνουν «δεύτερη ευκαιρία»



Μία νέα δημοσκόπηση, στην οποία καταγράφεται η δυναμική των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την έρευνα της ALCO, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Alpha, το διάστημα 13-17 Φεβρουαρίου 2023.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,1% έναντι 25,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9,8%, το ΚΚΕ με 5,9% και η Ελληνική Λύση με 3,7%. Το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 2,7% και, σύμφωνα με την δημοσκόπηση,  μένει εκτός Βουλής.

δημοσκόπηση - πρόθεση ψήφου

Στο ερώτημα πιστεύετε ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή στον Αλέξη Τσίπρα, το 37% επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα και το 27% κανέναν από τους δύο.

δημοσκόπηση

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 36% έναντι 22% του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 3% και ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2%.

Το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η σταθερότητα στη χώρα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, ενώ το 44% απαντά με αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

δημοσκόπηση

Σε ερώτημα για το εάν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση, το 40% απαντά «καθόλου», το 25% «αρκετά», το 25% «λίγο» και το 8% απαντά «πολύ».

Σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, το 34% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι δεν τις έχει εκπληρώσει. Το 27% απαντά «λίγο», το 25% «αρκετά» και το 5%«πολύ».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 49% απαντά πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την δράση και την στάση του κόμματος, το 30% απαντά πως είναι «λίγο» ικανοποιημένο, το 15% «αρκετά» και το 2% «πολύ».

Σε ερώτημα για την δράση και την στάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το 45% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο, το 32% «λίγο», το 12% «αρκετά» και το 1% «πολύ».


Πηγή: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr