Μητσοτάκης από Λάρισα: "Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης"


«Σήμερα ξεσηκώσατε τον κάμπο. Και από εδώ, από τη Θεσσαλία, από το κέντρο της χώρας, όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στη Λάρισα.

«Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς ακόμα να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Σήμερα από εδώ στέλνετε το μήνυμα της νέας νίκης και της καινούργιας ελπίδας, για δεύτερη εντολή στην προκοπή, για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή ΝΔ. Πετύχαμε μαζί πολλά. Μας περιμένουν περισσότερα και καλύτερα».

«Βλέπω τις ρίζες, τον κορμό και τους καρπούς της παράταξης. Την έμπειρη γαλάζια φρουρά, τους αγωνιστές που ίδρυσαν την παράταξη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, βλέπω τα στελέχη της δικής μας γαλάζιας γενιάς που μπήκαμε στην πολιτική το 2004 μαζί με τον Κώστα Καραμανλή, βλέπω τους πρωταγωνιστές της εποχής που έρχεται, τους νέους και τους νέες μας» σημείωσε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Βλέπω και νέους φίλους που μας πίστεψαν και που αν δεν ψήφισαν στο παρελθόν, θα μας ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές» προσέθεσε.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μας δίδαξαν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από στιβαρό τιμόνι. Να μετρήσουμε μαζί τις δυσκολίες. Πρώτα με τις μεταναστευτικές εισβολές στον Έβρο, μετά την παγκόσμια πανδημία, ύστερα την ενεργειακή έκρηξη και το διεθνές κύμα ανατιμήσεων και τις επιθετικές προκλήσεις της Τουρκίας. Καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να διαχειριστεί τόσες δυσκολίες και τόσες κρίσεις. Κι όμως μέσα σε όλα αυτά τα ταραχώδη γεγονότα, πολίτες και πολιτεία κρατήσαμε σε σωστή πορεία το εθνικό σκάφος» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν έλειψαν βέβαια και λάθη και καθυστερήσεις, πρώτος τα αναγνώρισα. Τα λάθη γίνονται πείσμα να τα διορθώνουμε και οι καθυστερήσεις αφετηρίες για καλύτερα αποτελέσματα» συμπλήρωσε.

«Αντίπαλός μας πραγματικός είναι μόνο ο κακός μας εαυτός. Έχουμε βάλει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά και θα το ξεπεράσουμε. Φτάσαμε στην Ελλάδα του σήμερα με τους Έλληνες να έχουν απαλλαγεί από 68 βάρη του παρελθόντος. Όλοι σας πληρώνετε χαμηλότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ και εισφορές. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι πια παρελθόν. Έχουμε 300.000 νέες δουλειές και για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια έχουμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και έκτακτη βοήθεια σε όσους συνταξιούχους δεν είδαν αυξήσεις, λόγω προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου» επεσήμανε.

«Την 1η Απριλίου θα έχουμε την 3η κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού. Να προστεθούν τα 43,5 δισ. που η Πολιτεία διέθεσε για να κρατήσει ανοικτές τις επιχειρήσεις και όρθιους τους εργαζόμενους στη διετία του κορονοϊού» σημείωσε ακόμα.

«Πάνω από 13,5 δισ. υψώθηκαν ως ανάχωμα στην εισαγόμενη ακρίβεια. Κόντρα στις Κασσάνδρες συγκρατήσαμε τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Στηρίξαμε τον πρωτογενή τομέα. Μέτρα στοχευμένα, αποτελεσματικά. Πλαισιώνονται από το Καλάθι του Νοικοκυριού και τώρα έρχεται η ώρα υλοποίησης της κάρτας αγοράς που θα καλύπτει το 10% των βασικών αγορών κάθε ελληνικής οικογένειας μέχρι το καλοκαίρι. Μας έλεγαν οι αντίπαλοι μας ότι αυτά είναι ψιχουλα. Έχουν εγκριθεί σχεδόν 2 εκ αιτήσεις. Είναι ένα ποσό 600 εκ ευρώ που δεν τα βρήκαμε, ούτε από πρόσθετο δανεισμό, ούτε από πρόσθετη φορολόγηση της μεσαίας τάξης. Φορολογήσαμε τα δύο διυλιστήρια. Γι' αυτό είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη, η ΝΔ» είπε επίσης.

«Αν τα αθροίσετε όλα αυτά θα φτάσουμε στα 58 δισ. ευρώ για να στηρίξει η κυβέρνηση την κοινωνία και την οικονομία. Όλα αυτά έγιναν πράξη χάρις σε τολμηρή και συνετή πολιτική. Σήμερα η χώρα εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη και την πιο ραγδαία πτώση της ανεργίας, κάθε χρόνο ρεκόρ επενδύσεων και είμαστε ελεύθεροι από κάθε μνημονιακή εποπτεία. Μπορούμε να δημιουργούμε περισσότερο πλούτο και να τον διανέμουμε σε όσους έχουν ανάγκη» επεσήμανε.

«Η Ελλάδα στέκεται φρουρός των ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων»

«Η Ελλάδα στέκεται φρουρός των ευρωπαϊκών και εθνικών συνόρων. Πριν από 3 χρόνια η Ελλάδα δέχτηκε απρόκλητη μεταναστευτική εισβολή από την Τουρκία. Υπερασπιστήκαμε τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας σύνορα. Υλοποιήσαμε αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Το 75% των παράνομων εισόδων το 2015 ήταν από την Ελλάδα, σήμερα είναι μόλις στο 5%» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα εθνικά χωρικά ύδατα έχουν ήδη επεκταθεί στα 12 μίλια στο Ιόνιο. Και ναι, αυτή η κυβέρνηση, μετά από μια 10ετία αδράνειας ξεκίνησε τις έρευνες για υδρογονάνθρακες. Οριοθετήσαμε θαλάσσιες ζώνες με Ιταλία και Αιγυπτο, έχουμε ισχυρές συνεργασίες και πανίσχυρες διμερείς συνθήκες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία» ανέφερε ακόμα.

«Όσο για την Τουρκία, δείξαμε με περίσσευμα ανθρωπισμού ότι στεκόμαστε δίπλα στο λαό της σαν καλοί γείτονες στο πρόσφατο δράμα του. Να επιφυλάξετε ένα θερμό χειροκρότημα για τους διασώστες μας. Σε αυτούς που επί μήνες μας έλεγαν ότι θα έρθουν νύχτα, τους απαντήσαμε ότι εμείς ήρθαμε νύχτα για να σας βοηθήσουμε . Παραμένουμε πάντα απέναντι σε κάθε απειλή της απρόβλεπτης ηγεσίας της. Η πατρίδα μας είναι πυλώνας σταθερότητας και τείχος κατά της επιθετικότητας. Ξέρουμε ότι μπορούμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο να λύσουμε τις διαφορές μας και υπάρχουν κόκκινες γραμμές αδιαπραγμάτευτες και ζητήματα που κανένας Έλληνας πρωθυπουργός και σίγουρα εγώ δεν πρόκειται συζητήσει με την Τουρκία» τόνισε ο πρωθυπουργός..


*Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr