Μπλόκο από τους αγρότες του Τυρνάβου πριν την έλευση Γεωργαντά



Στο χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι αγρότες της περιοχής Τυρνάβου, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς. 

Οι αγρότες βγαίνουν στο δρόμο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα και το μεσημέρι θα στήσουν μπλόκο στην εθνική οδό Λαρίσης - Κοζάνης με προσυγκεντρώσεις από το πρωί της Παρασκευής στις πλατείες του Αμπελώνα, του Δαμασίου, των Δελερίων και των υπολοίπων χωριών του δήμου.

Ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά που θα βρίσκεται στον Τύρναβο, την Κυριακή, για την κοπή πίτας σε κομματική εκδήλωση της Ν.Δ., να τους επισκεφθεί και να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους. 

Μεταξύ άλλων, οι αγρότες διεκδικούν, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα, να δοθούν άμεσα τα χρήματα στα προϊόντα που έχουν ανακοινωθεί, να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών, να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. 

Επίσης στο σεισμόπληκτο Δαμάσι αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β΄ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες.


Πηγή: kosmoslarissa.gr 
ΧΘΕΣΣΑΛΙΑ


Όλη η Ενημέρωση των Αγροτών - Κτηνοτρόφων στο www.AgroNEWS365.eu