Στη Λάρισα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "ΑΡΧΙΜΉΔΗΣ"


ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ "ΑΡΧΙΜΉΔΗΣ"


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε επιλεγμένα κέντρα σε όλη τη χώρα. Συμμετέχουν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού με την  επωνυμία "Θαλής" που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2022.

Η Λάρισα είναι και πάλι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν διαγωνιζόμενους μαθητές. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο σχολικό συγκρότημα της Νέας Πολιτείας που συστεγάζονται το 15ο Γυμνάσιο και το 14ο Λύκειο της πόλης. 

Η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα είναι ο κορυφαίος εθνικός διαγωνισμός της ΕΜΕ, αφού από αυτόν προκύπτουν οι μαθητές που κερδίζουν μετάλλια στα μαθηματικά, ενώ μεταξύ των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν η επιλογή των Εθνικών Ομάδων Μαθηματικών που εκπροσωπούν τη χώρα στους ετήσιους διεθνείς διαγωνισμούς (Βαλκανιάδα, Διεθνής Ολυμπιάδα κλπ).

Το κορυφαίο αυτό επιστημονικό και κοινωνικό γεγονός κινητοποιεί τις δυνάμεις της μαθηματικής κοινότητας της χώρα, η οποία προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς για την αρτιότερη δυνατή διοργάνωση.

Η Λάρισα θα φιλοξενήσει 84 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από νομούς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας στο διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί όπως προαναφέραμε στο σχολικό συγκρότημα της Νέας Πολιτείας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στις 10 το πρωί.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 ευρεία οργανωτική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν: 

•Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, μαθηματικός και εξέχον στέλεχος της ΕΜΕ κ. Ν Ζέρβας

•Εκ μέρους της ΕΜΕ ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας και μέλος του κεντρικού Δ.Σ. του επιστημονικού σωματείου κ. Κ. Καραμπάτσας ,ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Σ. Τερζόπουλος και ο πρόεδρος της τοπικής Επιτροπής Διαγωνισμών κ. Κ. Τσαβές. 

• Εκ μέρους των διευθύνσεων του σχολικού συγκροτήματος ο Διευθυντής του 15ου Γυμνασίου κ. Β. Γιαννόπουλος, η διευθύντρια του 14ου Λυκείου κ. Ζ. Γιώτα και η υποδιευθύντρια του 15ου Γυμνασίου κ. Δ. Μαραγκού.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται και φέτος με την ευγενική υποστήριξη του ιστορικού βιβλιοπωλείου "Καλτσάς" της Λάρισας. 

Μετά τη λήξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, το Παράρτημα της ΕΜΕ Λάρισας θα κόψει στους χώρους του σχολικού συγκροτήματος την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr