Ένοχοι ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Καλογρίτσας – Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου



Την ενοχή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και του Χρήστου Καλογρίτσα για συνέργεια στην παράβαση του πρώην υπουργού επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελέα της έδρας, Όλγας Σμυρλή που είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, έκριναν με ομοφωνία ότι ο κ. Παππάς παρενέβη στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ αναγνώρισε τη συμβολή του κ. Καλογρίτσα στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Η υπόθεση ξεκίνησε μετά την αποκάλυψη του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, ο πρώην υπουργός μεσολάβησε ώστε να λάβει 3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία CCC για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», έχει  καταθέσει χαρακτηριστικά ο κ. Καλογρίτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς, αρνείται τα όσα του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξη του και πολιτική τη δίκη που έγινε.


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr