Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σφοδρή χιονοκαταιγίδα στον Βόλο – Στους δρόμους εκχιονιστικά και υδροφόρεςΣφοδρή χιονοκαταιγίδα σαρώνει από τις 11.15 τον Βόλο καθώς και το Πήλιο. 

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» δείχνει τα… δόντια της στην ευρύτερη περιοχή. Η χιονόπτωση, που συνοδεύεται από αστραπές και κεραυνούς, είναι πολύ έντονη, ενώ η πυκνότητα είναι τόσο μεγάλη που άσπρισαν ξανά τα πάντα. Η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Η πολύ έντονη χιονόπτωση άρχισε να δημιουργεί προβλήματα αφού οι δρόμοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γεμίζουν από χιόνι και ξαναβγήκαν εκχιονιστικά και υδροφόρες που ρίχνουν συνεχώς θαλασσινό νερό στο οδόστρωμα για να λιώνουν τα χιόνια.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι κάθε λεπτό φεύγει από το λιμάνι και ένα αυτοκίνητο με θαλασσόνερο για να κατευθυνθεί σε περιοχές του Βόλου.

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες κινούνται συνεχώς σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Πηλίου και δίνεται μεγάλη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί, αλλά οι αλυσίδες είναι απαραίτητες από τον Άνω Βόλο και πάνω με κατεύθυνση προς τα Χάνια και τη Ζαγορά.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε ολόκληρη τη Μαγνησία και τη Σκιάθο.Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr