Η Τσικνοπέμπτη της… ακρίβειας: Ιλιγγιώδης αύξηση στις τιμές των κρεάτων μέσα σε έναν χρόνοΑκριβότερη είναι φέτος η Τσικνοπέμπτη σύμφωνα με επαγγελματίες και καταναλωτές. Η τιμή του κρέατος έχει εκτιναχθεί, καθώς καταγράφει μια ετήσια αύξηση της τάξεως του 30%.

Η τιμή του βοδινού έχει αυξηθεί κατά 18,7%, του χοιρινού κατά 19,7% και του αιγοπρόβειου κατά 10,1%. Οι αυξήσεις στις τιμές του κρέατος δηλ. κυμαίνονται από 1 ευρώ έως 3,50 ευρώ το κιλό.

Αναλυτικά:

  • Τα σουβλάκια (χοιρινά και κοτόπουλο) κοστίζουν από 8 ευρώ έως 10 ευρώ
  • Τα χοιρινά μπριζολάκια πωλούνται από 6 ευρώ  έως 8 ευρώ.
  • Τα αρνίσια παϊδάκια κοστίζουν από 15 ευρώ και άνω.
  • Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες πωλούνται 14 ευρώ.
  • Το κεμπάπ πολίτικο κοστίζει από 10 ευρώ.
Tι λένε οι καταναλωτές

Χρυσάφι είναι το κρέας για τους καταναλωτές καθώς όπως είπαν μιλώντας στον ΑΝΤ1, η τιμή του τον τελευταίο χρόνο έχει πιάσει… ταβάνι. Το πρόβλημα είναι κοινό και για τα νοικοκυριά  που καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες αλλά και για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται διαρκώς.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ακρίβεια και ο κόσμος με τα χαμηλά εισοδήματα αντιμετωπίζει και πρόβλημα επιβίωσης» τόνισε καταναλωτής.

Για το θέμα μίλησε και ο κρεοπώλης, Παναγιώτης Ανδριόπουλος. «Σχεδόν όλος ο κόσμος κυνηγάει τις προσφορές. Οι συντάξεις είναι χαμηλές, οι μισθοί  είναι χαμηλοί, οπότε ο κόσμος διαμαρτύρεται δικαίως» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr