Qatar Gate: Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή



Yπό κράτηση παραμένουν η Εύα Καϊλή και ο Αντόνιο Παντσέρι για το Qatar Gate, όπως αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ. Aκόμα δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με τον Μαρκ Ταραμπέλα. Αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών, αρχικά πήρε τον λόγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος τοποθετήθηκε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δεύτερος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, ο Σβεν Μαρί, ο οποίος ανέπτυξε την υπερασπιστική γραμμή επί 40 και πλέον λεπτά. Οι δικηγόροι είπαν ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία για την Εύα Καϊλή.

Τι είπε η Καϊλή

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, και η ίδια η ευρωβουλευτής ζήτησε να παρέμβει για ένα λεπτό. Φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση έχει στοιχίσει τόσο στην καριέρα της όσο και στην προσωπική της ζωή.

Εστίασε στο ότι είναι μητέρα, ενώ υπογράμμισε ότι πλησιάζουν τα γενέθλια της κόρης της και το μόνο που θέλει είναι να τα περάσει μαζί της. Το μόνο που την ενδιαφέρει, είπε η Εύα Καϊλή, είναι το παιδί της.

Σχετικά με τα λεγόμενα του Αντόνιο Παντσέρι, οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ισχυρίζονται ότι δεν ευσταθούν. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι ο Παντσέρι ισχυρίστηκε πως το 2019 η κ. Καϊλή βοηθήθηκε από το Κατάρ για να εκλεγεί. Αυτό δεν ισχύει, είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της ευρωβουλευτού.

Εφόσον η επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας Βρυξελλών επιβεβαιώσει ότι η Εύα Καϊλή παραμένει σε κράτηση, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά οι συνήγοροί της θα ασκήσουν έφεση.

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου δικηγόρου της Εύας Καϊλή

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής πριν από λίγες μόλις ημέρες άλλαξε δικηγόρο αντικαθιστώντας τον Αντρέ Ριζόπουλο με τον Σβεν Μαρί, ενώ στην Ελλάδα συνεχίζει να την εκπροσωπεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλοςη.

Νωρίτερα, ο νέος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, περιέγραψε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, η ευρωβουλευτής είναι μητέρα και η θέση της είναι στο σπίτι με το παιδί της.

«Θα ζητήσουμε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, μία επιλογή είναι και το βραχιολάκι. Το θέμα της κράτησης της κυρίας Καϊλή είναι μία δύσκολη κατάσταση, επειδή είναι μητέρα ενός παιδιού 24 μηνών και πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι σπίτι με το παιδί της», δήλωσε ο Σβεν Μαρί.


Πηγή: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr