Ισίδωρος Ντογιάκος: Έρευνες των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων της τελευταίας 15ετίας


Την αποστολή όλων των φακέλων για θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία σε όλο το δίκτυο ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, από τον σημερινό διοικητή του ΟΣΕ.

Οπως αναφέρεται στην έγγραφη εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ΟΣΕ υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, πού έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Η αποστολή των φακέλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε από τον κ. Ντογιάκο προκειμένου να ελεγχθεί αν οι ευθύνες που αποδόθηκαν ήταν οι πραγματικές, ή μήπως, εκτός από εκείνους που πιθανώς διώχθηκαν ποινικά ή καταδικάστηκαν, υπήρχαν και άλλοι στους οποίους δεν στράφηκαν οι έρευνες και οι σχετικές δικογραφίες οφείλουν τώρα να επαναξιολογηθούν.

Ηδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά τον φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης, που σημειώθηκε το 2017, με τέσσερις νεκρούς, για το οποίο δικάστηκε μόνον ο ένας από τους μηχανοδηγούς που επέζησε του τραγικού δυστυχήματος.


Πηγή: kathimerini.gr Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr