Εκλογές 2023: Το σενάριο για τρίτη κάλπη τον ΔεκαπενταύγουστοΤο ερώτημα τι γίνεται αν δεν προκύψει κυβέρνηση ούτε και από τις δεύτερες κάλπες , με την ενισχυμένη αναλογική, έχει αρχίσει να απασχολεί την πολιτική σκηνή, μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 21 Μαΐου.

Πιθανότερη ημερομηνία για τις δεύτερες εκλογές θεωρείται η 2α Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στις 12 Ιουλίου το πολύ, θα διαρκέσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Αν και από αυτές δεν προκύψει κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να διαλυθεί η Βουλή σε διάστημα περίπου δύο ημερών. Αυτό τοποθετεί την δεύτερη διάλυση της Βουλής στις 14 Ιουλίου. Οι τρίτες λοιπόν εκλογές  τοποθετούνται πλέον από το Σύνταγμα είτε στις 4 Αυγούστου είτε στις 13 Αυγούστου, αναλόγως με το πόσο θα διαρκέσουν οι διερευνητικές εντολές.

Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει εκτροπές από αυτές τις ημερομηνίες, γεγονός που δημιουργεί μία ενδεχόμενη προοπτική, να έχουμε την ίδια εβδομάδα εκλογές και Δεκαπενταύγουστο. Εκλογές την Κυριακή 13 Αυγούστου και την γιορτή της Παναγίας, την Τρίτη 15 Αυγούστου.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr