Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ και της Hellenic Train – Πήραν έγγραφα και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες



Έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ και της Hellenic Train πραγματοποίησαν στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της έρευνας για την τραγωδία στα Τέμπη. Όπως αποκάλυψε το μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα,  στόχος ήταν να συγκεντρωθούν στοιχεία για τις διαδικασίας ασφαλείας που δεν τηρούνται. Στοιχεία που θεωρούν – όπως έλεγε στον Realfm κορυφαία πηγή της Αρχής – ότι δεν τους απέστειλαν από τον ΟΣΕ και την Hellenic Train. Θεωρούν δηλαδή ότι δεν ήταν ικανοποιητικές οι δύο απαντητικές επιστολές στα πρώτα αιτήματα της ΡΑΣ.

Σύμφωνα με τον Realfm, στην έφοδο, με βάση τους κανονισμούς για την τήρηση του σχεδίου διαχείρισης ασφάλειας, κατασχέθηκαν δελτία έλξης, φύλλα πορείας, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμαρχών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «πήραν ό,τι βρήκαν, γιατί δεν τα βρήκαν όλα».

Στη συνέχεια θα καλέσουν τους υπεύθυνους σε ακρόαση και θα προχωρήσουν στη σύνταξη πορίσματος, το οποίο θα αποστείλουν στη δικαιοσύνη και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον Realfm, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται  οι προϋποθέσεις ασφαλείας, έχει δικαίωμα η ΡΑΣ να ανακαλέσει το πιστοποιητικό ασφαλείας του ΟΣΕ και να αποστείλει το πόρισμα στην Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή με στόχο να ανακαλέσει την άδεια της Hellenic Train. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα έχουμε διακοπή λειτουργίας του σιδηροδρόμου στη χώρα μας.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr