Η Λάρισα μια πόλη που αλλάζει, με νέες υποδομές, με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και σύντομα με 35χλμ ποδηλατοδρόμων!
Σε μια "Πόλη που Μαθαίνει" ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης ενισχύει το έργο των σχολείων σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Λάρισας, υλοποιώντας πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής.
Στόχος μας είναι οι μαθητές να εκπαιδευτούν στην χρήση ποδηλάτου και στην σωστή χρήση των δρόμων ήπιας κυκλοφορίας αλλά και των ποδηλατοδρόμων έτσι ώστε η νέα γενιά να διαμορφώσει εκ νέου μια νέα αστική κουλτούρα.


Για τον μήνα Μάρτιο επισκέφτηκαν και εκπαιδεύτηκαν με ποδήλατα 365 μαθητές της Δ' τάξης Δημοτικού και πιο συγκεκριμένα τα σχολεία 19ο, 33ο, 25ο, 4ο, 24ο, 43ο, 9ο 17ο καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας.Εκπαιδεύτηκαν σε δεξιότητες αλλά και σωστής χρήσης του ποδηλάτου.Γνώρισαν τι υποχρεώσεις έχουν ως ποδηλάτες και ποιους κανόνες του Κ.Ο.Κ οφείλουν να τηρούν προκειμένου να είναι ασφαλείς.


Και 198 μικροί μαθητές Νηπιαγωγείων της πόλης μας και συγκεκριμένα τα Νηπιαγωγεία 38ο, 18ο, 19ο, 13ο γνώρισαν μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες στον αύλειο χώρο του σχολείου τους καλύτερα το ποδήλατο αλλά και το πατίνι!!!


Σε σύνολο 563 μαθητές της Λάρισας κατανόησαν πως το ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο αναψυχής και άθλησης αλλά μπορεί να γίνει το καθημερινό μέσο μετακινήσεων τους για μια πιο φιλική για όλους βιώσιμη πόλη.