Νέα δημοσκόπηση της Alco: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη
Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη, και ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Πρόκειται για την έρευνα που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 6,6 μονάδες. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3% έναντι 25,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9%, το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 3,2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων εκτιμάται στο 12,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 10 μονάδες στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 5% και οι Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης με 2%.

Σε ερώτηση σχετικά με το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το 76% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον αποκλεισμό, ενώ διαφωνεί το 17%. «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» επιλέγει το 7%.

Σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, το 37% των ερωτηθέντων επέλεξε τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, το 29% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 29% απάντησε «κανέναν».

Σε άλλο ερώτημα, «στις εκλογές θα επιλέξετε κόμμα επειδή θεωρείτε ότι είναι καλύτερο από τα άλλα, ή επειδή θεωρείτε ότι είναι το λιγότερο κακό από τα άλλα», το 51% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά «το καλύτερο» και το 43% «το λιγότερο κακό». Το 6% επιλέγει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr