Συμπαραταξη Λαρισαίων: Νέες υποψηφιότητες Θεοδοσίου, ΞηρομερίτηςΟ καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Θεοδοσίου και ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και γενικός ιατρός,  Αθανάσιος Ξηρομερίτης MD, MSc, PhD κατέρχονται ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, με την «Συμπαράταξη Λαρισαίων» και τον Απόστολο Καλογιάννη. Ο κ. Γ. Θεοδοσίου

Ο Γιώργος Θεοδοσίου γεννήθηκε στο Ροδολίβος Σερρών το 1956 και από το 1987 ζει με την οικογένειά του στη Γιάννουλη. 


Είναι Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (DESS) στο Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Clermont Ι (Γαλλία) και πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά.


Εργάστηκε επί 20 χρόνια στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ΑΤΕbank) στις Φέρες Έβρου, στην Αθήνα και τη Λάρισα, ως προϊστάμενος του Τμήματος χορήγησης Δανείων, Εγγυητικών Επιστολών και Leasing σε εταιρείες του αγροτικού τομέα και κυρίως σε βιομηχανίες τροφίμων, αγροτικές βιομηχανίες και αγροτικούς συνεταιρισμούς κυρίως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επιπλέον, έχει περισσότερα από 22 χρόνια ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, στο ΤΕΙ Λάρισας και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, σε συλλογικούς τόμους και σε πρακτικά συνεδρίων.


Είναι μέλος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Αράπκουλε και έχει δυο κόρες.


«Η εξωστρέφεια της πόλης της Λάρισας είναι πολύ σημαντική τα τελευταία 9 χρόνια. Αυτή οφείλεται στη Δημοτική αρχή της «Συμπαραταξης Λαρισαίων»  με επικεφαλής το Δήμαρχό μας Απόστολο Καλογιάννη. 

Οι επενδύσεις ύψους 250 εκατ.€ σε υποδομές, διαμορφώσεις χώρων και υπηρεσίες την περίοδο 2014-2023, κατέταξαν το Δήμο Λαρισαίων δέυτερη (2η)  πόλη στην Ελλάδα μετά την Αθήνα.  


Η Δημοτική Αρχή, εργαζόμενη σκληρά, χωρίς διακρίσεις και με ανιδιοτέλεια για το καλό του Δήμου Λαρισαίων, κατόρθωσε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας, να αυξήσει την ελκυστικότητά της πόλης σε πολιτιστικό, κοινωνικό, αθλητικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό επίπεδο, δίνοντας, πολλαπλασιαστικά, ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξής της σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των κατοίκων του Δήμου.


Θέλοντας να συμμετέχω σ’ αυτήν την διαδικασία με αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο για το Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα για τη Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης και τη Δημοτική Κοινότητα Φαλάνης, συντάσσομαι συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης με επικεφαλής το Δήμαρχό Απόστολο Καλογιάννη.

 

Η εντιμότητα, η διαφάνεια, η ανιδιοτέλεια και τα έργα είναι τα χαρακτηριστικά της  που αναδείχτηκαν από την πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής στο Δήμο Λαρισαίων το 2014. Χαρακτηριστικά που θα δώσουν και τη νέα νίκη στη  Συμπαράταξη Λαρισαίων με επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη  στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023.Ο κ. Αθαν. Ξηρομερίτης

Ο ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και γενικός ιατρός Αθανάσιος Ξηρομερίτης MD, MSc, PhD, κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Συμπαράταξη Λαρισαίων και τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη. 


Ο κ. Ξηρομερίτης, με ιδιαίτερα σημαντική επιστημονική διαδρομή διετέλεσε διευθυντής ΕΣΥ στην Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. 


Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών της Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος Επίτιτλου Ειδίκευσης στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Συλλόγου Γερμανίας. 

Ειδικεύθηκε στην Ψυχιατρική  και την Ψυχοθεραπεία στη Γερμανία, όπως και στην Γενική Ιατρική.

- Ειδικευθείς στην Γενική Ιατρική στην Γερμανία


Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, αποφάσισα να είμαι παρών ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Λαρισαίων με την Συμπαράταξη Λαρισαίων μετά την τιμητική πρόσκληση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη. Έχοντας  μακρά παρουσία και προσφορά στο χώρο της δημόσιας υγείας, θα αποτελέσει  ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα αν μου δοθεί η δυνατότητα, από μια διαφορετική θέση, να συνεχίσω να προσφέρω στους συνδημότες μου.

 

Ο  Απόστολος Καλογιάννης αποτελεί εγγύηση εμπειρίας και αποτελεσματικότητας και διαθέτει το ήθος, το πάθος, την ικανότητα και την ειλικρινή πρόθεση να συνεχίσει να προσφέρει. Πιστεύω ότι είναι ο  καταλληλότερος Δήμαρχος, αφού έχει τις ουσιαστικές γνώσεις και την εμπειρία που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος του Δημάρχου αλλά και της ομάδας διοίκησης ενός μεγάλου Δήμου, όπως ο Δήμος Λαρισαίων.  Διαθέτει την ικανότητα να αφουγκράζεται τα προβλήματα των συνδημοτών του και εχει επιδείξει  αποτελεσματικότητα στο πεδίο της δράσης. Αντιμετώπισε μεγάλες και μικρότερες κρίσεις με επιτυχία (οικονομική, υγειονομική, σεισμούς) είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων.  Σε μια περίοδο δύσκολων συγκυριών για τον τόπο, είναι αυτός που μπορεί να μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου, στο δρόμο του ευρωπαϊκού εκσυγχρονισμού, δημιουργώντας προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Στην νέα προσπάθειά του αυτή, επιθυμώ να είμαι μαζί του και να συνδράμω στο έργο του.

 

Σ’ αυτή την συλλογική προσπάθεια της Συμπαράταξης Λαρισαίων, με επικεφαλής τον δήμαρχο, θέλουμε όλους τους συνδημότες μας κοντά μας.

Με βάση αυτές τις αρχές και αξίες, με βάση ένα νέο όραμα και μια νέα προοπτική, μου δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσω την εκλογή μου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

Η ψήφος των συνδημοτών μου θα είναι τιμή για μένα και δέσμευση αγώνα, διεκδικήσεων και προσφοράς.
Όλη η Ενημέρωση της Λαρισας και της Θεσσαλιας στο www.LarisaCityNews.gr