Καρδίτσα: Συντονισμένη επιχείρηση για τον καθαρισμό των συνοικιών που επλήγησαν από την πλημμύρα


Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από τη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για τον καθαρισμό και το πλύσιμο δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Η επιχείρηση έγινε περιφερειακά και εξελίχθηκε με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος που μετείχε με 10 οχήματα ενώ για μια ακόμη φορά σημαντική ήταν η συνδρομή των υδροφόρων όμορων Δήμων (Τρίκαλα, Λάρισα).

Στη διάρκεια της συγκεντρώθηκε για μια ακόμη φορά λάσπη, φερτά υλικά και άλλα άχρηστα αντικείμενα από συνεργεία του Δήμου που επιχειρούσαν. Στη συνέχεια γινόταν το πλύσιμο από τις υδροφόρες και τα πυροσβεστικά οχήματα.

Σε όλα τα σημεία όπου γινόταν οι εργασίες καθαρισμού βρέθηκε από το πρωί ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος καθώς και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Τρικάλων κ. Δ.  Παπαστεργίου. Οι δυο δήμαρχοι συνομίλησαν τόσο με τους εργαζομένους που επιχειρούσαν για τον καθαρισμό και το πλύσιμο των δρόμων, όσο και με τους πλημμυροπαθείς κατοίκους των συνοικιών.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί μπήκαν σε σπίτια, άκουσαν τους κατοίκους να περιγράφουν την εφιαλτική νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου και τους ενημέρωσαν για τις κινήσεις που γίνονται από την πλευρά του Δήμου και της αυτοδιοίκησης ώστε η περιοχή μας να ορθοποδήσει και πάλι. Σε ότι αφορά την επιχείρηση καθαρισμού αυτή εξελίχθηκε μέχρι τις απογευματινές ώρες ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ήταν αρκετά θετικά τα αποτελέσματα. Ωστόσο η προσπάθεια θα  συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιστρέψουν αυτές οι περιοχές στην προηγούμενη κατάσταση.

Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, δήλωσε: « Είκοσι ημέρες μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη η πόλη και τα χωριά μας μπορούμε πλέον να πούμε ότι έχουμε καταφέρει ένα μικρό θαύμα. Να επιστρέψει η κανονικότητα στο 80% του Δήμου. Ωστόσο υπάρχουν περιοχές όπως αυτές που βρισκόμαστε σήμερα, όπου θα πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί.

Έτσι θα δώσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους και πάλι τους καθημερινούς ρυθμούς που είχαν πριν την πλημμύρα. Κάνουμε σήμερα μια συντονισμένη προσπάθεια στην περιοχή των Καμινάδων και ιδιαίτερα στα Σεισμόπληκτα, πίσω από το Γήπεδο και στην περιοχή της Σαμαροπούλου. Είναι οι τρεις περιοχές που χτυπήθηκαν σκληρότερα από την πλημμύρα. Εντείνουμε λοιπόν την προσπάθεια μας σε κάποιες περιοχές αλλά συγχρόνως  συνεχίζουμε να επιχειρούμε σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου.

Φυσικά ήδη έχει ξεκινήσει συντονισμένα και με συγκεκριμένες διεκδικήσεις η προσπάθεια για μια Καρδίτσα που θα ανασυσταθεί μέσα από τις λάσπες και που θα αποτελέσει παράδειγμα ανάπτυξης. Έχουμε τη δύναμη, τη θέληση, τη γνώση να το πετύχουμε. Πάνω από όλα έχουμε την κοινωνία μαζί μας που ακόμη μας ζητάει  να συνεχίσουμε δυναμικά να διεκδικούμε για την Καρδίτσα και αυτό κάνουμε.

 

Όλοι μαζί ενωμένοι απομονώνοντας το διχαστικό λόγο και τις ακραίες φωνές, θα χτίσουμε την Καρδίτσα του μέλλοντος. Κλείνω θέλοντας να ευχαριστήσω κατ΄ αρχάς το Πυροσβεστικό σώμα, τον αρχηγό, τον επικεφαλής της Π.Υ. Θεσσαλίας και την τοπική διοίκηση που σήμερα μας βοήθησαν σημαντικά στο να οργανώσουμε αυτή την επιχείρηση.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Τρικάλων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό μας, όπως και όλους τους Δημάρχους της Θεσσαλίας που ανταποκρίνονται πάντα θετικά στα αιτήματα για βοήθεια που τους έχουμε καταθέσει. Επίσης σημαντική είναι η συμβολή εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Είμαστε όλοι στο πλευρό της Δημοτικής αρχής, στο πλευρό της Καρδίτσας και των πολιτών της. Κάνουμε το αυτονόητο και ως γείτονες αλλά και θεσμικά μέσω της ΚΕΔΕ. Η βοήθεια από το χώρο της Αυτοδιοίκησης φτάνει από κάθε σημείο της Ελλάδας και αυτό δείχνει ότι η αλληλεγγύη στην πατρίδα μας είναι ισχυρή. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο, τον φίλο Βασίλη, να προσπαθούμε για την επόμενη ημέρα».

Την όλη επιχείρηση συντόνιζε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Σωτ. Αντωνίου ο οποίος από την ημέρα της πλημμύρας και μέχρι σήμερα ανάλαβε την τεράστια προσπάθεια καθαρισμού της πόλης και των χωριών.

Σημαντική ήταν η συμβολή για την επιτυχία της επιχείρησης τόσο της Τροχαίας όσο και της Δημοτικής Αστυνομίας.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_414.html
Follow us: larisacitynews on Facebook