Δήμος Τρικκαίων: Τελευταίες πινελιές για τη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη


Η αγαπημένη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, ανανεώνεται. Νέα διάταξη, αναμορφωμένες κερκίδες, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, καλύτερος φωτισμός, ορισμένες από τις δράσεις που πραγματοποίησε η διεύθυνση του Μουσείου.


Ο πρόσθετος εξοπλισμός για live streaming, η βελτίωση στα ηχητικά και η γενικότερη αναμόρφωση του χώρου, δίνουν μια διαφορετική νότα στην αίθουσα που προτιμάται φανατικά από πλήθος πολιτών για κάθε είδους εκδήλωση. 


Μέχρι να αρχίσει η πανδημία, κάθε χρόνο πάνω από 200 εκδηλώσεις φιλοξενούνταν στην αίθουσα: παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, ομιλίες, συναντήσεις, projects, δράσεις για παιδιά, ζωγραφική, εκθέσεις, ορισμένες από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.
Όπως εξήγησε η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, Εφη Λεβέντη, «απομένει απλώς η εγκατάσταση των καθισμάτων στις νέες κερκίδες, ώστε να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, η νέα μορφή και διάταξη της αίθουσας εκδηλώσεων». 


Και σημείωσε ότι αυτή η αναμόρφωση έγινε επιπλέον της προμήθειας νέου, εκθεσιακού εξοπλισμού για τις υπόλοιπες αίθουσες. Ενας εξοπλισμός «που αλλάζει την εικόνα και των άλλων χώρων, στη βάση της μουσειολογικής μελέτης».