Αντιδρά στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ευθυγραμμιζόμενο με την απόφαση της Ομοσπονδίας (ΟΔΠΤΕ), καλεί όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ που βαθαίνει, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εντείνει την καταστολή στα ιδρύματα με τη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η διοίκηση του Συλλόγου στηρίζει και συμμετέχει στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι την Πέμπτη 21/1 στη 1:00μμ. στη θόλο, στο συγκρότημα Παπαστράτου στον Βόλο, με αιτήματα: να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα αυτή την αθλιότητα, να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

Είναι πραγματικά εξοργιστική η σπουδή τους μέσα στην πανδημία και στο lock down, αντί να διαθέσουν χρήματα για την ασφαλή επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, διαθέτουν 30 εκατομμύρια για την πρόσληψη χιλίων αστυνομικών στα πανεπιστήμια.

Αλήθεια που βρέθηκαν αμέσως 30 εκατομμύρια για αυτό τον σκοπό; Όταν ζητάμε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών, μας λένε συνέχεια ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Χρήματα βέβαια υπάρχουν. Απλά είναι άλλες οι προτεραιότητες στην πολιτική τους.

Σε ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί σαν επιχείρηση, με φοιτητές πελάτες και εμπόρευμα τη μόρφωση, δεν χωράνε αγώνες για δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους. Αυτό ακριβώς το ρόλο έρχεται να παίξει η πανεπιστημιακή αστυνομία. Να χτυπήσει κάθε φωνή που υψώνεται και να προστατέψει τον επιχειρηματικό χαρακτήρα των ιδρυμάτων.

Δεν θα τους περάσει!

Τα πανεπιστήμια δεν έχουν ανάγκη από μηχανισμούς καταστολής, έχουν ανάγκη από προσωπικό, υποδομές, φοιτητική μέριμνα, χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών.


Πηγη: e-thessalia.gr